nillers notesblog

elektroretoriske tankerækker

K-forums lille parallel-blogosfære?

april 29th, 2007 by Niels Mølbjerg Lund Pedersen

Jeg har sat min blogs rss-feed til min K-profil og synes på mange måder det er en oplagt funktion at have på en netværkstjeneste. Et dynamisk element på profilen, og en valgfrihed i forhold til om man vil blogge direkte fra sin K-profil eller et andet sted fra.

Men der er som jeg ser det nogle problemer med K-profils blogunivers – som jeg lige vil pege på nu jeg er herinde…

 • Hvorfor skal der oprettes et nyt permalink med ny mulighed for at kommentere for hvert indlæg? Ville det ikke give mere mening at vise indlæggenes indhold inde på profilsiden og så linke videre til den oprindelige blog hvis man vil se kommentarer eller kommentere? Lidt som det fungerer i en rss-læser?
 • Hvorfor kan jeg tilsyneladende ikke abonnere på K-profil-blogs? Eller er det mig der er blind? Skal jeg virkelig klikke ind på de enkelte K-profil-blogs for at se om der er kommet nyt?
 • Jeg kan hverken finde søgefunktion eller nøgleord eller arkiv eller ret meget anden hjælp til navigationen rundt på og mellem de forskellige blogs derinde. Jeg mangler nogle flere og mere indholdsbaserede indgange end “seneste blogindlæg”, “mest læste”, eller “mest kommenterede”.


Det er lidt som om K-forum forsøger at hive folk ind og så bare beholde dem derinde – at de forsøger at skabe deres egen lille parallel-blogosfære, som helst skal kunne fungere uafhængigt af webben og blogosfæren i øvrigt. Er det startproblemer eller strategi? Jeg håber i hvert fald det bliver bedre.

Tags:   · 5 Comments

Leave A Comment

5 responses so far ↓

 • 1 nielsmlp maj 1, 2007 at 10:02

  Der er kommentarer at finde til dette indlæg ovre på K-forum-versionen. Ironisk og passende nok måske :)

 • 2 Anne maj 8, 2007 at 16:45

  Ja det er da temmelig forvirrende… Jeg troede faktisk at diskussionen var inde i F-forum! Fin illustration af pointen i artiklen, faktisk….

  Du sagde:
  “I forhold til at slette din blog fra K-forum er det vist noget med at du skal slette feedet og så manuelt slette hvert enkelt indlæg som allerede er blevet importeret og har fået sin egen K-adresse”

  Tak… Faktisk vil jeg gerne beholde det på profilen nu… jeg kan se fordelen efter min seneste post. Men jeg ville gerne kunne kontrollere om de vises i “seneste blogindlæg” eller ej. En “ping” funktion, hvor man skal klikke “ping” efter at have skrevet en post for at den kommer op i “seneste poster” – og ellers gør den ikke – ville være helt perfekt!

  Ved du om der er et teknisk support forum på K hvor man kan diskutere den slags?

  PS. Hvorfor er det ikke tilladt at bruge blockquote tags her?

 • 3 nielsmlp maj 8, 2007 at 17:28

  Jeps – nu får diskussionen alligevel lov at køre i to spor :)

  Jeg er ikke stødt på noget teknisk support forum på K-forum. Men du kan jo evt. skrive et blogindlæg om det og se om ikke nogen kunne have hjælpsomme kommentarer? Måske du endda kan oprette et rent K-blog-indlæg uden at du behøver publicere det på din egen blog – ved ikke om det er muligt.

  Med hensyn til blockquotes i kommentarfeltet her så tænker jeg at det bare er sådan fordi jeg stadig hænger i Blogger-systemet… Jeg burde måske snart være gammel nok til selv at hoste min blog.

 • 4 Anne maj 9, 2007 at 08:49

  Der er nok ikke noget så… Jo mon ikke det kunne lade sig gøre at køre en K-blog og ens eksterne blog parallelt i K-forum. Men jeg tror jeg lader emnet ligge.

  Det lader til at der er mange interessante mennesker tilknyttet K-netværket. Men måske er de ikke så teknisk interesserede…

  PS.Det med at hoste sin egen blog koster en masse tid…

 • 5 Klar til en K-forum-date? apr 29, 2008 at 22:14

  [...] bærer min sparsommelige karma i K-forums lille parallelblogosfære [...]