nillers notesblog

elektroretoriske tankerækker

Politiken vs. blogosfæren

maj 16th, 2007 by Niels Mølbjerg Lund Pedersen

Politikens iBYEN laver hver uge en liste over det bedste og det værste.

I fredags var det værste “blogosfære” der blev udskældt som “term for ikke bare én, men et helt univers af uduelige, råbende blogskribenter”.


Denne udmelding kommer så vidt jeg kan regne ud præcis en måned efter Politiken blødt lancerede sin egen blogportal på weblog.dk. Med hele 19 “uduelige, råbende blogskribenter”. Og efter sigende med planer om at give interesserede læsere mulighed for også at blive “uduelige, råbende blogskribenter”. Hvis da ikke de planer er blevet ændret siden…

Det er hårdt og forvirrende at være gammelt mediehus i disse dage.

Tags: 8 Comments

Leave A Comment

8 responses so far ↓

  • 1 Trine-Maria maj 16, 2007 at 21:33

    Måske er “snus” ugens positive ord, fordi det næsten er det samme som “snusfornuft” – hvilket der tydeligvis er efterspørgsel efter :-)

  • 2 Trine-Maria maj 16, 2007 at 21:35

    Bemærk i øvrigt hvor irriterende blogger.com er.

    Hvis man IKKE vælger “Andet”, når man ska smide en kommentar bruger de automatisk ens bloggerlogin – og ovenfor betyder det så, at de linker til en tom blog…

  • 3 nielsmlp maj 17, 2007 at 10:07

    Hmmm – er ikke sikker på jeg helt forstår pointen med efterspørgsel efter snusfornuft. Men jeg har heller aldrig været helt sikker på hvilken betydning jeg skulle lægge i snusfornuftig. For mig ligger det et lidt ubestemmeligt sted mellem plat og gammelklog – er det helt ved siden af? Og hvorfor er der efterspørgsel efter det?

    Til Blogger™-kritikken: Enig! Hvad skal man linkes hen til de grimme Blogger™-profiler for!?

    Problemet er der jo kun når man allerede er logget ind – men da Google har kørt det hele sammen under samme login, er man automatisk logget ind på sin Blogger™-konto når man er logget ind på sin Gmail. Hvilket ret mange vel er ret ofte efterhånden. Jeg selv hele tiden. Derfor prøver jeg også at huske at vælge “Other” når jeg kommenterer på Blogger™-blogs så mit link går direkte til min egen Blogger™-blog og ikke til min Blogger™-profil…

  • 4 nielsmlp maj 17, 2007 at 10:14

    Som nævnt efter et tidligere indlæg, hvor der i en kommentar blev klaget over at man ikke kan bruge blockquotes i kommentarer – så burde jeg måske snart være gammel nok til at få min egen blog ;-)

  • 5 Rasmus maj 20, 2007 at 10:42

    Vi er nogle stykker som har skrevet knap-så-positive ting om Politiken. Måske er de bare blevet godt gammeldags fornærmede?

    Her klager jeg:
    http://kammeret.dk/2007/03/internettet/politiken-er-stadig-ligeglad

    Her kommer Dalager med et svar på mine bønner:
    http://dalager.com/blog/2007/05/18/skrab-st%c3%b8jen-af-politiken/

  • 6 nielsmlp maj 21, 2007 at 11:38

    Tak for henvisningen til de kritikker, Rasmus. Jeg har selv ofte været irriteret over Politikens annoncestrategi på deres overvægtige forside – og jeg har et par gange været ved at falde ned af stolen hvis der tilfældigvis har været skruet højt op for lyden og jeg klikker mig ind på Politiken.dk. Av mine ører.

    Om tilsviningen af udtrykket blogosfære skyldes fornærmelse ved jeg ikke. Det kunne være nærliggende.

    Det kan også være de håber det bliver tolket som Politiken-smart tagen pis på sig selv? Altså, at de gerne vil sige “vi er nede med blogosfæren, men tør også godt svine den til”?

  • 7 Kim Elmose maj 21, 2007 at 14:42

    Rolig nu

    Hjemvendt fra dejlige Sverige og helt , helt offline, ser jeg at Niels er faldet over blogosfæren er dømt yt i iByen.

    Nu er hot og not spalten en klumme skrevet af en eller anden journalist i huset (I dunno who) – og jeg kan forsikre, at det selvfølgelig ikke er Husets holdning. :-D

    Som de fleste andre arbejdspladser er huset og redaktionen ret anarkistisk, så derfor er der ingen central styring af hvad folk skriver.

    Så den med at vi er fornærmede: Nej, det er vi ikke – og vi har altså ikke en liste over dem, der er sure på Politiken – og som vi vil kanøfle.

    Jeg synes selvfølgelig at det er skidt, at Rasmus ikke har fået svar hurtigere på sine spørgsmål. Og mht reklamer: det skal jeg afstå fra at kommentere officielt – men jeg har jo også Adblock Plus ;-)

    mvh

    Kim Elmose
    blogredaktør

  • 8 nielsmlp maj 21, 2007 at 19:53

    Tak for de beroligende kommentarer, Kim.

    Måske du skulle finde den pågældende iByen-journalist og høre om han/hun kunne tænke sig en blog på weblog.dk ;-)