nillers notesblog

elektroretoriske tankerækker

Verden undersøgt i radiolaboratoriet

april 29th, 2008 by Niels Mølbjerg Lund Pedersen

Tillad mig at anbefale en nyligt opdaget podcast: Amerikanske Radiolab som produceres af WNYC og sendes på NPR.

Radiolab logo

To fyre i hovedrollen endevender i hver episode et emne med vekslende og altid interessante vinkler. De når afsindig vidt omkring – både geografisk og i forhold til faglige tilgange. Men fornemmer man en klar tråd som man dog samtidig fornemmer aldrig kunne have været udlagt på forhånd.

Et par eksempler: Laughter hvor både Aristoteles, psykobiologien og neurologien kommer til orde i forhold til spørgsmålet om hvad latter gør for os mennesker – og om det kun er for mennesker. Eller Pop Music hvor vi når så vidt omkring som amerikansk country i Afrika og Afganistans egen version af Elvis i kortlægningen af popmusikkens anatomi.

Jeg ved ikke helt om det falder under radiomontage eller radiodokumentar eller noget andet som genre. (Skellet mellem dem hørte jeg ellers et forsøg på at udlægge i KommunikationsCast for nylig; men enten forstod jeg ikke helt hvor det gik eller også husker jeg det ikke. Kom gerne med et bud.)

Under alle omstændigheder er det fandens godt radiohåndværk. Og ikke mindst rart at man nemt kan få lov at hente det ned på sin transportable afspiller – ellers havde jeg næppe nogensinde fået det hørt.

Tags:   · · No Comments

Leave A Comment

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.